Het Hardeman-toernooi is een Libre Afvalcompetitie. De indeling wordt door loting bepaald. Iedere partij moet geheel worden uitgespeeld totdat één van van de spelers zijn aantal caramboles heeft gehaald, dus géén 30 beurten wedstrijd!

Wanneer een partij eindigt in een remise wordt een verlenging gespeeld over de helft van het aantal te maken caramboles afgerond naar boven.

Bij onverwachte omstandigheden beslist de wedstrijdcommissie over de gang van zaken betreffende het vervolg.

Toernooi 2023

Vanwege achterstanden bij de indeling van de competities t.g.v. Corona is het Hardeman-toernooi 2022 helaas niet gespeeld. Extra reden om de editie 2023 vroeg aan te vangen. We hebben 21 spelende leden (Jaap Blokker heeft als Bandstoter aangegeven mee te willen strijden). Hardeman begint met 16 deelnemers. Er moeten dus 5 leden afvallen. Begin januari zal door loting (door een neutraal persoon) beslist worden welke 10 spelers een voorronde moeten spelen. We houden ná de loting derhalve 11 leden over waarbij 5 winnaars uit de voorronde komen om de eerste ronde te beginnen met 16 strijders.

Winnaars Hardemantoernooi

Onder het toeziend oog van de gehele Bandstootsectie van TOR heeft dinsdag 3 januari 2023 de Loterijmeester Hans van der Made, WL bij Recreanten 55+, de loting verricht voor de voorronde van het Hardemantoernooi 2023, waarvoor dank.

Resultaten Hardeman 2023 Voorronde

De loting voor de 1e ronde van het Hardeman-toernooi 2023 is dinsdag 10 januari 2023 verricht door onze geweldige hulp achter de bar van het DSC Jolanda, waarvoor onze dank. 

Resultaten Hardeman 2023 Eerste ronde

Loting Hardeman 2023 Eerste ronde

Loting Hardeman 2023 Tweede ronde

Resultaten Hardeman 2023 Tweede ronde

De loting van de tweede ronde (kwartfinales) van het Hardeman-toernooi 2023 is dinsdag 17 januari 2023 onder het toeziend oog van bijna de gehele Bandstootsectie verricht door onze penningmeester Dick Mookhoek (reeds uitgeschakeld, dus geheel neutraal). Eén westrijd uit de eerste ronde moet nog gespeeld worden!

Dubbelklik hier om uw eigen tekst toe te voegen.

Resltaten Hardeman 2023 Halve Finales

Het heeft er alle schijn van dat het Hardemantoernooi gekaapt is. Voor de tweede keer achter elkaar hebben Peter en Hans J. in de 2023 uitvoering de Finale gehaald. Al was het voor Hans nog wel even poot aan spelen, want tegenstander Gerard P. stond in de halve finale een straatlengte voor. Maar ja, dan gaan de wedstrijdzenuwen een rol meespelen en worden de gemakkelijkste speelpatronen wiebelige en onscherpe opgaven. Overigens veel succes voor beide kapers in de finale.